Malinová tortička s pohánkovým tvarohom


Malinová tortička s pohánkovým tvarohom 

Suroviny na prípravu v malej tortovej forma(priemer 18cm):

Cesto:
  • 1/2 hrnčeka pistácii
  • 1/2 hrnčeka celozrnnej múky
  • 3 lyžice kokosového cukru (alebo hnedého)
  • 50 g alsanu
  • štipka soli
  • vanilka
"Tvarohový" krém:
Malinová vrstva:
  • 200 g mrazených malín
  • 1 - 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 vrchovaté lyžice kukuričného škrobu
  • voda

Postup:

Pistácie, múku, cukor a štipku soli rozmixujeme. Pridáme roztopený rastlinný tuk a vanilku. Krátko mixujeme. Hmotu preložíme do malej tortovej formy (na dno som zacvakla papier na pečenie) a popritláčame napríklad dnom pohára. V rúre vyhriatej na 180°C cesto predpečieme - cca 8 minút. Necháme mierne vychladnúť. Teplotu v rúre znížime na 150°C

Pohánkový tvaroh, jogurt,cukor a hrášku rozmiešanú v mlieku rozmixujeme dohladka. Krém nalejeme na predpečené cesto a v rúre pečieme cca 50 minút (alebo kým na okrajoch  nebude krém stuhnutý, v strede môže byť mierne mäkký). Rúru vypneme a tortičku v nej necháme ešte 10 minút. Preložíme do chladničky aspoň na hodinu.

Mrazené maliny povaríme s cukrom, zahustíme škrobom rozmiešaným v malom množstve vody. Malinovú zmes nalejeme na tvarohovú vrstvu a opäť odložíme na 3 - 4 hodiny do chladničky.

4 komentárov:

  1. Žiraf Ninka, tá tortička je krásna, robíš nádherné veci, si veľmi šikovná.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena