Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet





Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet

Suroviny:

Kakaová zmrzlina:

  •  1 hrnček kokosového mlieka  (nad 70%)
  •  1 hrnček ryžového mlieka
  •  1lyžica tapiokovej múky
  •  1/2 hrnčeka kakaa
  •  6 lyžíc javorového sirupu
  •   vanilka
  •   soľ
  •   oriešky
  •   čokoláda horká
  •   karamelové sušienky

Jahodovo - pomarančový sorbet:
  •  1 kg jahôd
  •  1/2 hrnčeka vody
  •  1/2 hrnčeka hnedého cukru
  •  2 pomaranče
  •   tymián citrónový


Postup:

Kakaová zmrzlina:
Kokosové mlieko, vanilku, javorový sirup, kakao a 1/2 hrnčeka ryžového mlieka dobre premiešame a na miernom zohrejeme. Zvyšné ryžové mlieko rozmiešame s lyžicou tapiokovej múky. Keď sa na okrajoch hrnca začnú tvoriť malé bublinky, za stáleho miešania doň prilejeme ryžovo - tapiokové mlieko. Pridáme štipku soli a premiešame. Zmes prikryjeme fóliou,necháme úplne vychladnúť a preložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

A toto je môj  kamarát - zmrzlinovač :) Je to lacnejší typ - nádoba zmrzlinovača je naplnená chladiacou kvapalinou. Pred výrobou zmrzliny je nutné nádobu vložiť do mrazničky na cca 12 hodín.

Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 2
 
Do predmrazenej nádoby nalejeme kakaovú zmes a postupujeme podľa inštrukcii v návode zmrzlinovača.

Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 3
 
Počas mrazenia - miešania zmrzliny si pripravíme oriešky, čokoládu a karamelové sušienky. Nasekáme ich na menšie kusky.

Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 4
 
Pár minút pred koncom prípravy zmrzliny ich pridáme do zmrzlinovača. Zmrzlinu preložíme do uzatvárateľnej nádoby a uložíme do mrazničky. 
Recept na zmrzlinu som našla TU.

Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 5



Jahodovo - pomarančový sorbet:

Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 6
 
Najprv si pripravíme cukrovo - tymianový sirup. V malom hrnci privedieme do varu vodu s cukrom a vetvičkami citrónového tymianu. Minútu povaríme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť. Preložíme do chladničky. Ak máte dobre, sladké jahody množstvo cukru treba trochu znížiť.

Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 7
 
Jahody rozmixujeme,

Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 8

pridáme šťavu z dvoch pomarančov. Cukrový sirup precedíme a tiež prilejeme do mixéra. Krátko premiešame, nalejeme do zmrzlinovača a postupujeme podľa inštrukcii v návode prístroja.




Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 9

3 komentárov:

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena