Pór v horčicovo - citrónovej omáčke


Pór v horčicovo - citrónovej omáčke

Suroviny:
  •  4 ks pór
  •  2 lyžice olivového oleja
  •  1 hrnček zeleninového vývaru
  •  petržlenová vňať
  •  2 - 3 lyžice citrónovej šťavy
  •  1 lyžica dijonskej horčice
  •   soľ
  •   čierne korenie

Postup:

Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme tak, aby sa pór nerozpadával - ponecháme časť koreňovej bázy. Potom pór pozdĺžne prekrojíme na polovice.
V panvici rozohrejeme olivový olej, pór naň rozložíme reznou stranou nadol a na miernom ohni opekáme cca 5 minút. Opekala som len z jednej strany. Skontrolujeme či sa pór dostatočne opiekol. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Prilejeme vývar (mala som z tekvicových semienok a petržlenu). Panvicu prikryjeme a pór dusíme cca 10 minút. Pór vyberieme a rozložíme na servírovací tanier.
Do panvice k vývaru pridáme citrónovú šťavu a horčicu, metličkou rozmiešame a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Pripravenou zálievkou zalejeme pór a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, ale chuti aj samostatne. Recept som skúšala prvý krát, ale určite nie posledný krát. Menším problémom môže byť krájanie takto pripraveného póru. Ale už sme našli spôsob - my sme si pór vždy preložili na tanier, odrezali koreňovú bázu - taký 1 cm (tam to ide ľahko) a potom už boli vrstvy póru oddelene. Tie sme potom pomocou príboru rolovali, alebo prekladali a jedli každý list - vrstvu zvlášť.

Pôvodný recept je tu.
 


1 komentárov:

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena