Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou


Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou

Suroviny:
  •  3 hrste petržlenovej vňate
  •  20 - 25 lyžíc hladkej múky
  •  cca 200 ml vody
  •  soľ
  •  olivový olej
  •  1 šalotka banánová
  •  3 - 4 strúčiky cesnaku (mala som údený)
  •  20 smrčkov
  •  1 brokolica
  •  tymián citrónový
  •  čierne korenie 

Postup:

Z petržlenovej vňate otrháme lístky a dáme ich do mixéra. Prilejeme 100 ml vody a rozmixujeme (tej kikiriki farby sa neľakajte, po pridaní múky a uvarení nebude po nej ani stopa:)). K tejto hmote postupne pridávame múku, ďalších 100 ml vody a soľ. Ja som cesto spracovávala v kuchynskom robote. Múku som pridávala po lyžiciach, preto uvádzam množstvo v tejto mierke. Použila som 22 vrchovatých lyžíc hladkej múky. Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme, necháme chvíľu obschnúť a narežeme na širšie rezance. Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode.
Medzitým si pripravíme smrčky (mala som mrazené) a menšiu hlávku brokolice rozoberieme na malé ružičky. Šalotku a údený cesnak nakrájame nadrobno. Šalotku opražíme na olivovom oleji dosklovita, pridáme cesnak a ešte krátko opražíme.
Do panvice pridáme smrčky a citrónový tymián. Po 2 minútach pridáme brokolicu a opražíme ďalšie 2 minúty. Ochutíme soľou a nahrubo mletým čiernym korením. Cestoviny vyberáme z vriacej vody rovno do panvice a premiešame s hubovo - brokolicovou zmesou. Servírujeme ihneď. Podľa potreby môžeme pokvapkať olivovým olejom. Ja som použila ochutený - cesnakový.





 

3 komentárov:

  1. inspiracia! vraj uz rastu! teda neviem ako teraz s tym snehom...asi to ostane len na metro...l

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krasa. Tie smrcky vyzeraju ako susene slivky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak jsem přemýšlela, co to jsou smrčky v češtině :-)))

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena