Seitan so slanorožcom a zázvorovo - citrónovou omáčkou


Seitan so slanorožcom a zázvorovo - citrónovou omáčkou

Suroviny:

Seitan:
  • hrnček pšeničného lepku  (prášok)
  • 2 lyžice lahôdkového droždia
  • 1 lyžička sušenéj cibule (prášok)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička sušeného ligurčeka
  • 3/4 hrnčeka zeleninového vývaru
  • 2 lyžice tahini
  • 1 lyžica celozrnnej pšeničnej múky
  • olej
Omáčka:     
  • 50 g zázvoru 
  •  3 lyžice citrónovej šťavy 
  •  2 lyžice vody
  •  150 ml rastlinnej smotany 
  •  3-4 lyžice rastlinného tuku
  •  soľ
  •  biele korenie
  • slanorožec (samphire)

Postup:

Seitan: 
Vo väčšej mise zmiešame lepok, droždie, cibuľový prášok, soľ a ligurček. V druhej mise zmiešame vývar s tahini. Obsah oboch mís zmiešame a spracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 časti.
Na dno hrnca nalejeme vodu, zakryjeme parákom na ktorý položíme tanier. Seitanové kusy roztiahneme na požadovanú veľkosť a položíme na tanier. Vodu v hrnci privedieme k varu, hrniec prikryjeme a seitan paríme 25-30 minút. Potom seitan obalíme v múke a na panvici potretej olejom opražíme z oboch strán.
Tento spôsob prípravy seitanu som videla  tu.
Omáčka:
Zázvor nakrájame nadrobno a v mažiari rozdrvíme na pastu. V menšom hrnci dáme variť vodu, citrónovú šťavu a zázvorovú pastu. Povaríme, kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Potom pridáme smotanu a minútu povaríme. Do omáčky po lyžičkách zašľaháme tuk. Omáčku odstavíme, ochutíme soľou, korením a precedíme cez sito.
Slanorožec: 
Vetvičky slanorožca dôkladne umyjeme,oberieme mäkšie alebo zaschnuté časti a varíme v nesolenej vode 1-2 minúty.
Iný spôsob prípravy slanorožca je krátke restovanie na panvici s olejom (cca 5 minút).
 


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena