Orechovo-špenátová nátierka na hrianky


 
Orechovo-špenátová nátierka na hrianky

Suroviny:
  •  1-2 cibule
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  1 lyžica oleja
  •  250 g špenátu
  •  50 g tofu
  •  1/2 hrnčeka vlašských orechov
  •  150 ml rastlinnej smotany
  •   soľ
  •  čierne korenie

Postup: 

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájam nadrobno. Na lyžici oleja ich opražíme. Pridáme nakrájané špenátové listy. Keď je špenát mäkký, pridáme rastlinnú smotanu. Krátko povaríme a odstavíme. Necháme trochu vychladnúť.
Orechy nahrubo rozmixujeme. Pridáme tofu, niekoľkokrát pulzneme mixerom, aby sa tofu premiešalo s orechmi.
Pridáme smotanový špenát a znova krátko rozmixujeme. Ochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s hriankami. Inšpiroval ma tento recept.








 

3 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miska.. prepac.. jasne, ze som taky mily komentar nechcela odstranit...Ja som z toho blogovania fakt jelencek.. klikam na same blbosti. prepac. A dakujem za komentar. Dufam ze bude natierka chutit.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena