Pikantné karamelové tofu


Pikantné karamelové tofu


Suroviny:
  •  200 g tofu 
  • 1+1 lyžica kukuričného škrobu
  •  200 g shiitake
  •  200 g fazuľkových strukov
  •   sezamový olej
  •  7 - 8 strúčikov cesnaku
  •  1 lyžica mirinu
  •  5 lyžíc sójovej omáčky
  •  250 ml vody
  •  2 lyžice hnedého cukru
  •  1 lyžička zeleného korenia
  •  1 lyžička čierneho korenia
  •   2 lyžičky sambal olek
  •   soľ
  Postup:

Tofu na cca 20 zaťažíme medzi papierovými obrúskami. Potom nakrájame na kocky a premiešame s lyžicou kukuričného škrobu. Fazuľkové struky a shiitake nakrájame, cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Na troche oleja opražíme tofu. Pridáme cesnak a po 2 minútach aj fazuľkové struky. Keď trochu zmäknú, pridáme shiitake.Pražíme ďalšie 2-3 minúty .Obsah panvice zhrnieme na jednú stranu. Na voľnej časti panvice skaramelizujeme cukor. Vodu, sójovku a lyžicu škrobu zmiešame a postupne prilievame do panvice. Keď sa karamel rozpustí pridáme nahrubo drvené korenie, sambal olek a podľa chuti dosolme a odstavíme. Podávame s ryžou.












0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena