Nepečený orieškovo - mätový koláč



Nepečený orieškovo - mätový koláč

Suroviny:

Cesto:
  •  1/4 hrnčeka goji
  •  1/4 hrnčeka vody
  •  1/2 lyžičky mätového extraktu
  •  1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  •  1/2 hrnčeka mandlí
  •  1/2 hrnčeka vlašských orechov
  •  3/4 hrnčeka sušených fíg
  •  1/4 hrnčeka kakaa
  •  štipka soli

Poleva:
  •  5 lyžíc kokosového oleja
  •  1/4 hrnčeka agávového sirupu
  •  2 lyžice kakaa
  •  1/4 lyžičky mätového extraktu


Postup:

Sušené goji zalejeme čistou vodou, pridáme mätový extrakt a  necháme vo vode cca 10 minút. Potom precedíme a vodu zachytíme.

Sušené figy (v pôvodnom recepte boli použite sušené, namočené datle) nakrájame na menšie kusy.
V recepte boli oriešky, mandle a ovsené vločky rozmixované na prášok, potom postupne pridané kakao a ostatné suroviny. Ja som však radšej zvolila verziu, pri ktorej sú v ceste kúsky orieškov. Do mixéra som dala naraz všetky suroviny: ovsené vločky, orechy, mandle, kakaový prášok, figy,soľ, goji a 1-2 lyžice vody, v ktorej sa namáčali goji. Suroviny som mixovala, kým nevytvorili "guľu".
Cesto preložíme do malej tortovej formy (priemer 17cm) a dnom pohára popritláčame. Odložíme do chladničky.
Na polevu metličkou zmiešame kokosový olej, kakao, agávový sirup a mätový extrakt. Polevu nalejeme do formy na cesto. Uložíme do chladničky. Po cca 5 - 10 minútach, keď je poleva tuhšia posypeme kokosom a opäť chladíme. Po hodine je koláčik pripravený na servírovanie.
Hrnček použitý v recepte ako odmerka ma 250 ml. S malými obmenami pripravené podľa tohto receptu.
 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena