Čokoládové košíčky s trojitou náplňou


Čokoládové košíčky s trojitou náplňou

Suroviny:
  •  horká čokoláda
  •  arašidové maslo
  •  70 g kešu orieškov
  •  8 g vanilkový cukor
  •  3 - 4 lyžice vody
  •  300 ml kokosového mlieka (nad 70%)
  •  5 lyžíc trstinového cukru
  •   vanilka
  •   arašidy solené

Postup:

Kokosovo - karamelová náplň:
Do malého hrnca nalejeme kokosové mlieko, pridáme cukor a vanilku.  Privedieme k varu a varíme na najmenšom plameni cca 15 minút. Občas premiešame. Hustejšie karamelové mlieko po uvarení s cukrom necháme ho vychladnúť.

Kešu náplň:
Kešu namočíme na 3 hodiny v studenej vode. Precedíme ich a dáme do mixéra. Pridáme vanilkový cukor. Rozmixujeme. Postupne prilievame po lyžiciach vodu. Mixujeme kým krém nie je úplne hladký.

Príprava čokoládových košíčkov: 
Čokoládu roztopíme nad parou. Minimuffinkovú formu (nemusí byť, ale pevná forma uľahčí rozotieranie čokolády) vyložíme papierovými košíčkami. Do každého dáme trochu čokolády. Štetcom čokoládu trochu rozotrieme po stenách košíčkov. Bála som sa, že je to zdĺhavé, ale bola som prekvapená ako rýchlo to ide. Pri druhom plechu som si to stopla a trvalo to len 4 minúty. Takto pripravené košíčky odložíme na chvíľu do chladničky.

Keď čokoláda stuhne vrstvíme do košíčkov náplne (ja som to robila pomocou cukrárskych vrecúšok bez špičky). Je jedno v akom poradí a nevadí ani ak sa trochu zmiešajú. Ja som začala sladkou kokosovou náplňou.Druhou vrstvou bolo čisté trochu slané arašidové maslo. Poslednou vrstvou bola jemná kešu náplň. Naplnené košíčky zalejeme - uzavrieme čokoládou a ozdobíme slaným arašidom. Z uvedeného množstva kešu a kokosovej náplne mi vyšlo 72 malých košíčkov. Množstvo použitej čokolády a 
arašidového masla som nemerala.

Inšpiráciu som našla tu.









1 komentárov:

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena