Čokoládová kešu tortička



 Čokoládová kešu tortička

 Suroviny:

  "Cesto":
  •  1 hrnček vlašských orechov
  •  1 hrnček sušených datlí
  •  1 lyžička kokosového oleja
  Krém:
  •  1 hrnček kešu orieškov
  •  1/3 hrnčeka vody
  •  1/3 hrnčeka kokosového oleja
  •  30 g horkej čokolády
  •   agávového sirupu
  •   kakao

 Postup receptu:

Kešu orechy namočíme na 2 hodiny.
V pôvodnom recepte boli v ceste figy. Ja som už nemala, tak som použila datle. Orechy, datle ( ja som dala malých 10 ks,) a kokosový olej rozmixujeme. Hmotu vysypeme do malej tortovej formy (priemer max 17cm) a popritláčame na dno. Cesto sa nemusí tepelne upravovať. Ja som ho ale dala na 3 - 4 minúty pod rozpálený gril, aby bolo trochu chrumkavé. 
Kým cesto vychladne, pripravíme si krém. Namočené kešu orechy scedíme a umyjeme v studenej vode. Dáme ich spolu s agávovým sirupom a 1/3 vody do mixéra. Dala som 1/3 hrnčeka agávového sirupu a bolo to priveľa, takže na začiatok postačia aj 2 PL.
Kým sa oriešky mixujú, nad parou roztopíme čokoládu a kokosový olej. Postupne prilievame ku kešu, spolu mixujeme, kým krém nie je hladký. Podľa chuti pridáme kakao, prípadne dosladíme.
Krém vylejeme na vychladnuté cesto a odložíme na 4 hodiny do chladničky.
Podávame s ovocím.

Tortička sa tej z pôvodného receptu síce vôbec nepodobá, ale chutila výborne. Ja som pridávala kakao, nepoužila som čokoládovú tyčinku, ale horkú čokoládu, preto je moja veľmi tmavá, čokoládovejšia. Tortičku odporúčam krájať na úzke kusy (nie ako ten na úvodnej foto). Kešu a kokosový olej robia svoje - krém je ozaj sýty. Nedá sa naraz zjesť veľký kus. A hlavne si k tortičke pripravte čerstvé ovocie.
Na úvodnej fotke je rez, ktorý bol pol hodinku pri izbovej teplote. Dole je fotka tuhšieho rezu, priamo z chladničky. Skúste čo Vám vyhovuje viac.









0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena