Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím



Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím


Suroviny:

  •  1 a 1/2 kg zemiakov
  •   2 póry
  •   6 cibúľ
  •   80 g droždia
  •   1 liter zeleninového vývaru
  •   soľ
  •   čierne korenie
  •   zemiakový škrob
  •   1 - 2lyžice rastlinného tuku
  •   olej
  •   šalvia

Postup: 

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. očistíme cibuľu a pór. Všetko nakrájame na kolieska. Na troche oleja opražíme cibuľu a pór. Potom pridáme 2 kocky droždia a opražíme ho. Keď začne droždie rozvoniavať pridáme vývar. Omáčku povaríme, zahustíme solamylom a odstavíme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme lístky šalvie. Misy na zapekanie vymastime tukom. Na dno poukladáme predvarené, nakrájané zemiaky. Zalejeme trochou omáčky. Postup opakujeme kým neminieme všetky zemiaky a omáčku. Misy na zapekanie vymastime tukom. Na dno poukladáme predvarené, nakrájané zemiaky. Zalejeme trochou omáčky. Postup opakujeme kým neminieme všetky zemiaky a omáčku.






0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena