Arašidové pečivo



 Arašidové pečivo (vianočné)


 Suroviny:
  •  300 g hladkej múky
  •  70 g práškového cukor (používam surový), alebo hnedý jemne mletý
  •  150 g arašidov nesolených, pražených
  •  vanilka
  •  3 lyžice vody
  •  170 g rastlinného tuku
  •  džemu
  •  marcipán
  •  citrónová kôra
  •  horká čokoláda na polevu

 Postup:

Arašidy, cukor a muku rozmixujeme. Pridáme vodu, vanilku a tuk a krátkym mixovaním vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme na chladnom mieste aspoň 30 minút.
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľne tvary. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

Pečivo môžeme plniť džemom, krémom či marcipánom zmiešaným s citrónovou kôrou. Vrstvy marcipánu a cesta zliepame kvapkou čokoládovej polevy. Pečivo máčame v čokoládovej poleve a ozdobíme.






























0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena