Karamelizovaná cibuľa, šampiňóny, špenát ,pappardelle...


Karamelizovaná cibuľa, šampiňóny, špenát, pappardelle...


Suroviny:
  • 3  veľké cibule
  • 1  lyžička balzamikového octu
  • 1  lyžička hnedého cukru
  • 400 g  šampiňónov
  • 200 g  čerstvého špenátu
  • 1 lyžica mletých pistácii
  • 1 lyžica lahôdkového droždia
  • soľ
  • 250 ml rastlinnej smotany
  • pappardelle
  • čierne korenie
  • olivový olej

Postup:

 Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky.V panvici rozohrejeme dve lyžice oleja, pridáme cibuľu a na slabom ohni pomaly karamelizujeme.
Občas premiešame. Po 30 minútach osolíme. Po ďalších cca 20 minútach pridáme lyžičku cukru a balzamikového octu. Po cca 5-10 minútach odstavíme. Cibuľa by mala byt hnedá, sladkastá. Vyberieme ju z panvice odložíme bokom. 
  
Dáme variť cestoviny.

Do panvice teraz dáme nakrájané šampiňóny. Na silnom ohni  ich opekáme do zlatohneda. 

Pridáme cibuľu a špenát. Občas premiešame.

Lyžicu mletých pistácii zmiešame s lahôdkovým droždím a trochou soli.

Do panvice s hubami, cibuľou a špenátom vlejeme smotanu a pridáme zmes pistácii a lahôdkového droždia. Na miernom ohni krátko povaríme. Zriedime cca 2 naberačkami vody v ktorej sa varia cestoviny. 

Uvarené cestoviny vyberáme priamo do panvice. Prehrejeme v omáčke, dochutíme čiernym korením, prípadne aj soľou a ihneď podávame.
























0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena