Tofu fašírky pečené na plechu



Tofu fašírky pečené na plechu 

Suroviny:
  •  1/4 hrnčeka ovsených vločiek
  •  3 krajce suchého tmavého chleba
  •  1 lyžica lahôdkového droždia
  •  400 g bieleho tofu
  •  2 strúčiky cesnaku
  •   soľ
  •   zeler
  •  1/2 ks červenej cibule
  •  3 - 4 zemiaky
  •  1/2 lyžičky dijonskej horčice
  •  1 lyžica citrónovej šťavy
  •  sójová omáčka
  •  1 lyžička agávového sirupu
  •  1 lyžica hladkej múky
  •  2 lyžice drvených ľanových semienok
  •   olej

Postup:

Do mixéra najprv dáme chlieb a rozmixujeme ho na strúhanku. 1/4 hrnčeka strúhanky odoberieme do misy, zvyšok odložíme bokom. Do mixéra teraz dáme ovsené vločky. Rozmixované pridáme do misy k strúhanke.
V pôvodnom recepte je uvedené, že potrebujeme 1 PL strúhaného zeleru, 1 PL strúhanej cibule a 2/3 hrnčeka strúhaných zemiakov(pred meraním vytlačiť šťavu).Ja som to takto presne nerobila. Rozmixovala som kúsok zeleru "od oka", polovicu červenej cibule a 4 malé zemiaky. Pred pridaním do misy s vločkami a strúhankou som strúhanú zeleninu trochu "vyžmýkala".Mixér použijeme ešte raz. Tentokrát rozmixujeme tofu a pridáme ho do misy k ostatným surovinám. Medzi mixovaním rôznych surovín nie je potrebné mixér čistiť, takže to ide ozaj rýchlo. Drvené ľanové semienka a 4 -5 PL vody zohrejeme. Keď zmes zhustne, prilejeme ju do misy. Pridáme pretlačený cesnak a ostatné suroviny zo zoznamu. Premiešame. Z hmoty tvarujeme fašírky, obaľujeme ich v zvyšnej strúhanke a ukladáme na plech. Pred pečením fašírky pokvapkáme olejom, alebo použijeme olej v rozprašovači. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút. V polovici pečenia fašírky otočíme.
S malými obmenami pripravené podľa tohto receptu.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena