Jahodové tofu poháre s kokosovou šľahačkou



Jahodové tofu "cheesecake" poháre s kokosovou šľahačkou

Suroviny:
 
  • 750 g jahôd
  •  300 g hodvábneho tofu
  •  150 g rastlinného jogurtu
  •  7 + 2 lyžice hnedého cukru
  •  6 lyžíc kukuričného škrobu
  •  1 - 2 citróny
  •  1 lyžička agar agar
  •   tymián citrónový
  •  400 ml kokosového mlieka
  •   vanilka
  •  práškový cukor (dávam surový)

Postup:

Pripravíme si 450 g jahôd a tofu. Vložíme ich spolu do mixéra a rozmixujeme na hladký krém. Pridáme "jogurt", 7 lyžíc cukru, kukuričný škrob a citrónovú šťavu podľa chuti. Opäť rozmixujeme. Krém prelejeme do pohárov. Poháre uložíme na hlbší plech s horúcou vodou, tak aby boli ponorené cca do polovice. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme cca hodinu. Po 30 minútach som na poháre voľne položila alobal. Po hodine rúru vypneme a poháre v nej necháme vychladnúť. Kedˇže je tento "cheesecake" pripravený v pohároch, možeme pripraviť aj odľahčenú, nepečenú verziu - krém bez škrobu. Stači len rozmixovať tofu, jogurt (nemusí byť), jahody, cukor a citrónovú šťavu.
Zvyšné jahody použijeme na prípravu želé. Jahody nakrájame, preložíme do hrnca. Pridáme tymián, 1 - 2 PL cukru a šťavu z jedného citróna. Povaríme 2 - 3 minúty, pridáme agar prášok, premiešame a odstavíme. Ak nechceme želé s kúskami jahôd, rozmixujeme ich ponorným mixérom.
Želé nalejeme na jahodový krém a necháme v chladničke stuhnúť.
Pred otvorením necháme kokosové mlieko na chladnom mieste. Po otvorení vyberieme kokosový krém. Vodu, ktorá je na dne plechovky nepoužijeme. Kokosový krém premiešame s cukrom a vanilkou. Odložíme na hodinu do chladničky. Po hodine krém cca 6-7 minút šľaháme. Naplníme ním cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobíme jahodové poháre.










0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena