Zelerovo - hrušková polievka
Suroviny:
Polievka:
- 2 menšie zelery aj s vňaťou
- 3 - 4 malé hrušky
- 4 malé cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- olej
- soľ
- čierne korenie
Chlebové paličky:
- chlieb
- olej
- cesnak
- ligurček lekársky
- soľ
Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Na oleji speníme cibuľu a pridáme cesnak. Po chvíľke do hrnca pridáme očistený, na kocky nakrájaný zeler a popražíme ho cca 5 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané hrušky. Prilejeme vývar. Varíme cca 15 minút, alebo kým zeler nezmäkne. Hrniec
odstavíme, pridáme nasekanú vňať z dvoch zelerov a polievku
rozmixujeme. Hotovú polievku dochutíme soľou a čiernym korením.

Na opečené chlebové paličky použijeme starší chlieb, cesnak, ligurček a olej a soľ. Chlieb nakrájame potrieme zmesou cesnaku, byliniek, soli a oleja a na panvici opečieme dochrumkava.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára