Seitanové rolky s dubákmi a orechami



Seitanové rolky s dubákmi a orechami

Suroviny: 

Seitanová rolka:

  •  3 strúčiky cesnaku
  •  3/4 hrnčeka uvarenej červenej fazule
  •  1 a 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
  •  3 lyžice sójovej omáčky
  •  2 lyžice oleja (výborný je z hroznových jadierok)
  •  2 hrnčeky pšeničného lepku (prášok)
  •  1/3 hrnčeka lahôdkového droždia
  •  1 lyžička drvených feniklových semienok
  •  1 lyžička mletej papriky
  •  rozmarín
  •  šalvia
  •  soľ
  •  čierne korenie
Náplň do rolky:
  •  2 hrste sušených dubákov
  •  3 šalotky
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  olej
  •  2 hrste vlašských orechov
  •  2 hrste strúhanky
  •  100 ml zeleninového vývaru
  •  šalvia
  •  rozmarín
  •  soľ
  •  čierne korenie

Gratinované zemiaky:
  •  5 - 6 zemiakov
  •  olej
  •  200 ml rastlinnej smotany
  •  soľ
  •  muškátový oriešok
  •  rozmarín

Orechová omáčka:
  •  2 šalotky
  •  1 strúčik cesnaku
  •  olej
  •  50 ml brandy (vegan alkohol hľadám na barnivore)
  •  250 ml zeleninového vývaru
  •  200 ml rastlinnej smotany
  •  30 g vlašských orechov
  •   soľ
  •  dubákový olej

Postup:

Náplň do rolky:
Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode. Cesnak a šalotku nakrájame nadrobno a speníme na malom množstve oleja. Dubáky nakrájame na menšie kusy a nasekáme bylinky, pridáme pridáme ich k šalotke a asi 3 minúty spolu pražíme. Pridáme orechy, strúhanku a krátko opražíme. Prilejeme vývar, ochutíme soľou a čiernym korením. Premiešame aby sa plnka spojila a odstavíme. Odložíme bokom.

Rolka:
Základnú hmotu som pripravila podľa tohto receptu. Uvarenú fazuľu, cesnak, olej, sójovú omáčku a čerstvé bylinky rozmixujeme. Postupne prilievame vývar. 
V druhej mise zmiešame lepok, feniklové semienka, mletú papriku, lahôdkové droždie a soľ. Obe zmesi spojíme - vymiešame cesto.
Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme alebo roztiahneme na obdĺžnik. Rozotrieme naň štvrtinu plnky a zrolujeme.
Rolky zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút. Počas pečenia rolky 2-3 x otočíme.

Gratinované zemiakové vežičky:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Smotanu premiešame so soľou, nasekaným rozmarínom a strúhaným muškátovým orieškom. Plátky zemiakov rozdelíme do olejom potretých muffinkových formičiek. Medzi každé 2-3 plátky zomelieme trochu čierneho korenia. Takto pripravené zemiaky zalejeme smotanou. Zemiaky pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 30-35 minút. Recept som našla tu.


Orechová omáčka:
Šalotku a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, orechy zomelieme.
Na troche oleja opražíme šalotku a cesnak do sklovita. Zalejeme brandy a necháme odpariť alkohol. Pridáme vývar a varíme 10-15 minút, kým sa omáčka nezredukuje na minimum (hustá, lepkavá, na dne hrnca). Prilejeme smotanu a povaríme 2 minúty.
Pridáme orechy, povaríme ďalšiu minútu a odstavíme. Dochutíme soľou.
Na záver omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.

Hotové seitanové rolky nakrájame a pokvapkáme dubákovým olejom. Ten som pripravila zmiešaním sušených drvených dubákov a oleja z hroznových jadierok. Takto pripravený olej stál na tmavom mieste 14 dní.









0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena