Orechové bonbóny a ovocný kaviár



Orechové bonbóny a ovocný kaviár


Suroviny: 
  • horká čokoláda  
Náplň bonbónov:
  •  200 g vlašských orechov
  •  javorový sirup
  •  100 g mliečna čokoláda ( s rastlinným mliekom, kupujem z rakúskej čokoládovni  Hauswirth, podnikovú predajňu majú hneď za hranicami v Kitsse)
  •  50 g horkej čokolády
  •  2 lyžice kakaa
  •   vanilka
 Ovocný kaviár:
  •  250 g ovocného pyré
  •  2 g agar-agar
  •  cukor
  •  olej

Postup:

Bonbóny:
Orechy rozložme na plech a v rúre vyhriatej na 170°C ich opražíme cca 10 minút.
Preložíme ich do čistej utierky ( je dobre mať jednu, len na šúpanie orechov - zafarbí sa) a necháme 10 minút vychladnúť. Orechy v utierke vyšúchame - zbavíme šupiek. Takto pripravené orechy preložíme do mixéra. Pridáme vanilku a postupne počas mixovania prilievame sirup (podľa chuti cca 50 ml alebo menej) a roztopenú čokoládu. Do hotového krému môžeme pridať aj nasekané orechy navyše (nemusíme).

Horkú čokoládu si nad parou roztopíme. Pri pralinkách je čokoládu dobre temperovať.  Čokoládou naplníme formičky. Formou zatrasieme a opakovane pobúchame o pracovnú dosku, čím odstránime vzduchové bubliny. Po chvíľke formičku otočíme a prebytočnú čokoládu necháme vytiecť. Formu uložíme do chladničky, kým čokoláda vo forme nestuhne. Pripraveným krémom naplníme formičky a opäť uložíme do chladničky. Po 5-10 minútach čokoládové pralinky uzatvoríme zvyšnou horkou čokoládou.


Ovocný kaviár:
Na ovocný kaviár potrebujeme pyré. Použiť možno rôzne ovocie, čerstvé či mrazené. Ovocie rozmixujeme a precedíme cez sito. Pyré ochutíme cukrom, pridáme agar a povaríme, kým sa agar nerozpustí. Príprava "kaviáru" je veľmi jednoduchá. Ako na to som sa naučila tu (pozri video).

K príprave potrebujeme veľmi vychladený olej. Po príprave som ho nevyhodila, použila som ho pri bežnom varení. Hotový kaviár som prepláchla vo vode aby nebol olejový. Je výborný na zdobenie dezertov, zmrzlín či pudingových pohárov. 

Zaujímavé sú aj ďalšie videa, v ktorých bol kaviár pripravený z balzamikového octu a používal sa napríklad do šalátov (video), alebo ovocné či zeleninové "špagety" (video).








0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena