Ružičkový kel s tofu a shiitake



Ružičkový kel s tofu a shiitake


Suroviny:

  •  200 g tofu
  •  2 lyžice sladkej čili omáčky
  •  2 PL sójovej omáčky
  •  sezamový olej
  •  1 lyžička ryžového octu
  •  1 lyžica javorového sirupu
  •  100 g húb shiitake
  •  4 jarné cibuľky
  •  500 g ružičkového kelu
  •  1 lyžica sezamových semienok
  •  koriandrová vňať
Postup:

Tofu zaťažme na cca 15 minút medzi papierovými utierkami. Sladkú čili omáčku, sójovú omáčku, 2 PL sezamového oleja, ryžový ocot a javorový sirup zmiešame.
Tofu nakrájame a zmiešame s pripravenou marinádou. Odložíme bokom.
Ružičkový kel očistíme, nakrájame na polovice a rozložíme na panvicu s trochou oleja. Jemne osolíme a sprudka opražíme cca 2 minúty.Premiešame len raz - dvakrát, aby sa kel na niektorých miestach opiekol do hneda, ale zároveň ostal chrumkavý. 
Kel vyberieme z panvice. Teraz krátko opečieme nakrájané shiitake a bielu časť jarnej cibuľky. Huby a cibuľku preložíme ku kelu. Na panvici opečieme z dvoch strán tofu. Keď chytí farbu, pridáme naspäť huby, cibuľku, kel a prilejeme zvyšnú marinádu. Spolu prehrejeme a odstavíme.
Na záver pridáme nasekanú vňať jarnej cibuľky a koriandrovú vňať. Premiešame, posypeme nasucho opraženými sezamovými semienkami a podávame.

Pripravené podľa tohto receptu.











0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena