Cícerové karí



Cícerové karí 

Suroviny:
  •  400 g cícer (uvarený alebo z konzervy)
  •  1 lyžička koriandrových semienok
  •  1 lyžička kurkumy
  •  2 lyžičky rímskej rasce
  •  1 lyžička tmavých horčičných semienok
  •  2 - 3 strúčiky cesnaku
  •  1 červená cibuľa
  •  2 - 3 lyžice paradajkovej pasty, pretlaku alebo 2 paradajky
  •   rastlinný olej
  •   voda

Postup:

Do mažiara dáme koriandrové semienka, kurkumu, lyžičku rímskej rasce a rozdrvíme, premiešame. Pridáme cesnak, soľ a všetko roztlačíme na hustú pastu.
Na panvici rozohrejeme malé množstvo oleja, pridáme horčičné semienka a zvyšnú rascu.
Keď začnú horčičné semienka pukať pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
Po pár minútach pridáme pastu z cesnaku a korenia. Premiešame. Podlejeme vodou a privedieme k varu. Primiešame pretlak (alebo na drobno nakrájané paradajky  - čas prípravy je v tomto prípade dlhší, cícer pridáme až keď sú paradajky takmer rozvarené) a pridáme cícer.
Podlejeme vodou, tak aby bol cícer celkom ponorený. Varíme cca 10 minút. Podľa potreby podlejeme malým množstvom vody. Podľa potreby dosolíme. Servírujeme s ryžou.
Inšpirované týmto receptom.



1 komentárov:

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena