Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom



Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom

Suroviny:
 
Hubový pletenec:
  •  420 g hladkej múky
  •  240 ml teplej vody
  •  7 g sušeného droždia
  •  1 lyžica cukru
  •  1 - 2 lyžičky soli
  •  1 - 2 lyžičky čierneho korenia
  •  1 lyžička sušeného rozmarínu
  •  2 lyžice olivového oleja
  •  2 veľké hrste sušených húb
  •  4 lyžice rastlinného tuku
Tofu praženica:
  •  200 g údeného tofu
  •  2 jarné cibuľky
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  2 hrste špenátu
  •  2 lyžice oleja
  •   soľ (čierna soľ dodá vajíčkovú chuť)
  •   čierne korenie
  •   sójová omáčka
  •   kurkuma
  •   lahôdkové droždie 

Postup:

Hubový pletenec:
 Cesto na pletenec som robila v domácej pekárničke. Do nádoby nalejeme teplú vodu, pridáme lyžicu cukru a droždie. Necháme 10 minút stáť.
Medzitým si pripravíme olej, soľ, čierne korenie, rozmarín a múku. Všetky suroviny pridáme do pekárničky. Cesto necháme vymiesiť a vykysnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú podložku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť 20 - 30 minút.
Sušene huby vložíme do mixéra a rozmixujeme na prášok.Cesto potrieme, alebo pokvapkáme roztopeným tukom (3PL) a posypeme práškom zo sušených húb.
Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú časť zrolujeme zo širšej strany. Z 5 valčekov cesta upletieme pletenec. Hotový pletenec opäť prikryjeme a necháme podkysnúť cca 30 minút.
Pred pečením pletenec potrieme zvyšným roztopeným tukom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.

Tofu praženica:
Na oleji speníme cibuľku nakrájanú na krúžky. Pridáme cesnak. Po pár minútach pridáme špenátové listy.
Medzitým vidličkou roztlačíme tofu, pokvapkáme sójovou omáčkou, dochutíme soľou a čiernym korením,lahôdkovým droždím. Pridáme do panvice. Za občasného miešania chvíľu opekáme. Dofarbíme kurkumou a ihneď servírujeme.










0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena