Cestoviny s paprikou a tekvicou



Cestoviny s paprikou a tekvicou 


Suroviny: 
  •  7-8 farebných paprík 
  •  1-2 čili papričky
  •  4 strúčiky cesnaku
  •  1-2 červené cibule
  •  1 malá hokkaido tekvica
  •  300-400 g cestovín
  •  olivový olej
  •  petržlenová vňať
  •  soľ
  •  čierne korenie    

Postup: 

Papriku si umyjeme, semienka vyberieme a nakrájame na polovice. Cibuľu očistíme a nakrájame na štvrtiny. Cesnak som ošúpala až po upečení. Zeleninu preložíme do pekáča, pokvapkáme olejom a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút.

Medzitým si očistíme a nakrájame na kocky tekvicu. V hlbšej panvici tekvicu opražíme do zlata - cca 10 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu.

Upečenú zelenú a papriku som nakrájame na kocky. Ak je treba ošúpeme ju (ja som šúpala len svetlozelenú, tmavšie mali šupku jemnú.

Červenú papriku (3ks), cibuľu, čili a cesnak rozmixujeme. Postupne pridávame olej, kým nevznikne krémová omáčka.

Uvarené cestoviny pridáme k tekvici. Pridáme paprikovú omáčku premiešame a krátko prehrejme.      

Na záver pridáme kúsky paprík a petržlenovú vňať. Premiešame a ochutíme soľou a čiernym korením.


                                                            










0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena