Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami


A opäť niečo z archívu :)

Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami

Suroviny:

Knedličky:
  •  150 g šampiňónov
  •  500 zemiakov uvarených v šupke
  •   hrubá múka
  •   petržlenová vňať
  •   soľ
  •   korenie biele mleté
Iné:
  •  5 strúčikov cesnaku
  •  3  šalotky
  •   olej
  •  20 ks smrčkov
  •  400 g zelených fazuľkových strukov
  •  2 lyžice pasty z medvedieho cesnaku
  •   voda
  •   medvedí cesnak
  •  čierne korenie

Postup: 
  
Šampiňóny rozmixujeme. Pridáme k ním uvarené zemiaky a postupne po troche hrubú múku - podľa potreby. Malo by nám vzniknúť "haluškové" cestíčko. Ochutíme ho soľou, bielym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Z cesta formujeme dvoma lyžicami knedličky a hádžeme ich do vriacej osolenej vody. Vyberáme ich hneď ako vyplávajú na povrch.
Pripravíme si šalotky a cesnak - očistíme ich a nadrobno nakrájame.V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja, pridáme knedličky a na silnejšom plameni opekáme cca 5 minút. Pridáme šalotku, cesnak a smrčky.  Všetko spolu na panvici opekáme, občas zľahka poprehadzujeme. Keď cesnak a cibuľka začnú chytať farbu, prilejeme trochu vody a panvicu prikryjeme.
Po cca 5 minútach pridáme fazuľkové strúčiky, čierne korenie a panvicu opäť prikryjeme.
Dusíme, kým nie sú fazuľkové lusky uvarené, ale stále chrumkavé. Jedlo dochutíme pastou z medvedieho cesnaku (100g medvedí cesnak, 100 ml rastlinný olej, 5g soľ- rozmixovať) a pridáme cele listy medvedieho cesnaku. Premiešame a ihneď podávame.


 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena