Hokkaido krém



....chutí tak nejak tvarohovo :) Link na pôvodný recept určite niekde mám. Pohľadám, pridám.

Hokkaido krém

Suroviny:
  •  800 g tekvice Hokkaido alebo hrnček tekvicového pyré
  •  1/2 hrnčeka kešu orieškov
  •  3 lyžice agávového sirupu
  •  2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Tekvicu prerežeme na polovice a vyberieme semienka. Položíme ju na pekáč a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a dužinu oddelíme od šupky. Mne sa to najľahšie robí zmrzlinovou naberačkou.
Kešu orechy si 6-8 hodín vopred namočíme. Potom ich prepláchneme. Tekvicovú dužinu, kešu orechy rozmixujeme na hladký krém. Postupne pridávame sirup a citrónovú šťavu.  Množstva síce udávam, ale treba to ochutnať. Každá tekvica je iná. Krém by mal chutiť podobne ako tvaroh. Podľa chuti je možné pridať napríklad škoricu, vanilku...

Hokkaido krém som plnila do pohárov s kokosovou "šľahačkou" a čokoládovými cereáliami. Poháre plňte tesne pred podávaním, aby cereálie ostali chrumkavé. Ak chceme hustejší krém, tekvicovú dužinu necháme odkvapkať cez plátno, ale nie je to nutné.







0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena