Tofu v špenátových listoch so šošovicou, hubami a cesnakovou omáčkou



Tofu v špenátových listoch so šošovicou, hubami a cesnakovou omáčkou

Suroviny: 
  • 200 g tofu
  •  150 g zelenej šošovice (PUY)
  •  8 strúčikov cesnaku
  •  2 sušené bobkové listky
  •  1 cibuľa
  •   olej
  •  100 ml zeleninového vývaru
  •  150 ml rastlinnej smotany
  •  250 g krémových šampiňónov
  •   špenát
  •  2 lyžičky hrubozrnnej horčice
  •  4 lyžice olivového oleja
  •  1 lyžica bieleho balzamikového octu
  •   soľ
  •   čierne korenie


Postup:

Tofu dáme medzi papierové obrúsky a na pol hodinu zaťažíme.
Šošovicu dáme variť s 1 strúčikom cesnaku, cibuľou a 2 bobkovými listami.
Zvyšné celé strúčiky cesnaku opražíme dohneda. Preložíme do malého hrnca a prilejeme vývar. Prikryjeme a varíme kým cesnak úplne nezmäkne. Potom pridáme smotanu, štipku soli (ak bol vývar nesolený) a omáčku rozmixujeme.
V oleji na ktorom sa pražil cesnak osmažíme huby. Mala som maličké, preto som ich nekrájala. Huby preložíme do misy, osolíme, premiešame a prikryjeme aby pustili šťavu.
V tom istom oleji opražíme tofu zo všetkých strán. Kým sa tofu praží, zalejeme špenátové listy vriacou vodou. Po 20 sekundách špenát preložíme do ľadovej vody. Potom ho rozložíme na obrúsok a necháme vysušiť.
Tofu hneď po upečení (neskor to už ide horšie) zabalíme do posolených špenátových listov. Zabalíme všetky kusy a udržujeme ich v teple. Ak sa vám nechce piplať s balením tofu do špenátu, stačí pridať par blanšírovaných lístkov špenátu ako prílohu. V konečnom dôsledku sa to takto aj ľahšie konzumuje.
Uvarenú šošovicu precedíme a zmiešame ju so 4 PL olivového oleja, horčicou, balzamikovým octom a šťavou z húb. Dochutíme soľou a čiernym korením.





 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena