Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou



Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou 

Suroviny:

Okra s cibuľou:
  •  2 lyžice oleja
  •  1 červená cibuľa
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  1 čilli paprička zelená
  •  150 g okry (ibištek jedlý)
  •  1/4 lyžička soli
  •   štipka kurkumy
  •  1/4 lyžičky rímskej rasce
  •  1/4 lyžičky drvených koriandrových semienok
  •   čerstvý zázvor
Pikantná šošovica:
  •  250 g červenej šošovice
  •  1 lyžica oleja
  •  1 cibuľa
  •   štipka kurkumy
  •  1 strúčik cesnaku
  •  1 čili paprička sušená
  •   soľ
  •   voda
  •   koriandrové listky
Postup:

Okra s cibuľou: 
Okru nakrájame na menšie kusy,cesnak na plátky, chilli papričku očistíme, zbavíme semienok a nakrájame na malé kocky. Rovnako nakrájame cibuľu. Pripravíme si korenie. Ak treba rozdrvíme v mažiari. V panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak a chilli papričku.
Po minúte pridáme okru a korenie. Premiešame a opekáme 5-6 minút. Zmes bude najprv trochu lepkavá, ale tekutina sa odparí. Na záver pridáme strúhaný zázvor, premiešame a odstavíme.

Pikantná šošovica: 
Cibuľu nakrájanú na kocky opražíme na oleji cca 5 minút. Kým sa cibuľa praží namočíme šošovicu v studenej vode. Po troch minútach ju precedíme. Do panvice pridáme na plátky nakrájaný cesnak, kurkumu, soľ a drvenú chilli papričku.
Po minúte pridáme šošovicu. Zalejeme pol litrom vody, prikryjeme a varíme cca 15 minút. Ak je potrebné dolejeme počas varenia trochu vody. Servírujeme posypané koriandrovými lístkami. Ako prílohu podávame ryžu, alebo placky indicke placky. Veľa receptov na placky najdete na blogoch Recepty z Indie 1Recepty z Indie 2. V pôvodnom recepte bolo toto jedlo pripravené so šošovicou puy.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena