Hubovo - karfiolový krém so zeleninou



Hubovo - karfiolový krém so zeleninou


Suroviny:

  •   karfiol
  •  3 - 4jarné cibuľky
  •  olej
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  100 gshiitake
  •  150 g šampiňonov
  •  tymián
  •  250 - 300 ml zeleninového vývaru
  •  soľ
  •  čierne korenie
  •  200 ml rastlinnej smotany
  •  zelenina
  •  zemiaky

Postup: 

Očistíme karfiol. Použila som jeden menší a 4 baby karfioly. Karfiol rozoberieme na ružičky, rozložíme na plech v jednej vrstve a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 30 minút. Medzitým si pripravíme jarnú cibuľku. V panvici rozohrejeme olej, pridáme biele časti cibuľky nakrájané na krúžky. Cesnak očistíme, nasekáme a po pár minútach pridáme k cibuľke. Pripravíme si huby, vývar a zelene časti cibuľky. Huby nakrájame na väčšie kusy a pridáme do hrnca. Opekáme 5 minút. Pridáme nasekané zelené časti cibuliek a tymián a opekáme ďalších 5 minút. Upečený karfiol pridáme do hrnca, zalejeme vývarom, prikryjeme a spolu podusíme. Na plechu si necháme zopár ružičiek karfiolu, ja som nechala tie 4 male baby karfioly. Pečieme ďalších 15 minút. Keď karfiol v hrnci trochu zmäkne, hrniec odstavíme a krátko rozmixujeme ponorným mixérom. Stačí 6 - 7 pulzov, tak aby nám ostali v kréme kúsky húb. Hrniec vrátime na sporák, pridáme smotanu, prehrejeme a dochutíme soľou a korením. Servírujeme so zeleninou a pečeným karfiolom. Ja mam k tomuto jedlu rada aj zemiaky pečené v šupke.





 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena