Slivkové tofu knedlíčky


Slivkové tofu  knedlíčky

Inšpirované receptom z blogu Krtek nejí maso

Suroviny:
  • 220g biele tofu
  • 1/2 citróna (kôra aj šťava)
  • 1/4  krupice
  • 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 - 3 lyžice agávového sirupu
  • vanilka
  • štipka soli
  • slivky (alebo iné sezónne ovocie)
  • strúhanka
  • cukor
  • škorica

Postup:

Tofu rozmrvíme a zmiešame s citrónovou šťavou.


Pridáme citrónovú kôru, vanilku, štipku soli, sirup a postupne aj krupicu a múku. Vypracujeme cesto. Cesto buď rozvaľkáme, alebo v dlani tvoríme placky, do ktorých zabalíme ovocie. Varíme v jemne osolenej vriacej vode. Vyberáme asi 2-3 minúty po tom, čo knedličky vyplávajú na povrch  .Podávame napríklad s opraženou strúhankou, cukrom, škoricou.

5 komentárov:

  1. Nikdy by mě nenapadlo dělat knedlíky z tofu. Navíc jsem tohle bílé neměla, měla jsem jen uzené a s mořskou řasou.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nina, funkčné a dobré - vďaka za inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ninka, super recept, moje samozrejme neboli take pekne, ale velmi mi chutili :-) Vdaka!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzerá to super. musim vyskúšať!

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena