Rizoto s bôbom a šťavelom


Rizoto s bôbom a šťavelom

Suroviny:
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3/4 hrnčeka ryže arborio
  • 1/2 hrnčeka suchého bieleho vína
  • 2 - 3 hrnčeky silného nesoleného zeleninového vývaru (horúci)
  • 2 hrste mladých listov šťavelu (cca 2 hrste)
  • čerstvý bôb (cca 2 hrste)
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
 Postup:

Príprava bôbu
Bôb najprv vyberieme zo strúčikov. Najjednoduchšie je potiahnúť zbytok stonky smerom dole a strúčik  "rozzipsovať ". V hrnci privedieme do varu osolenú vodu a bôb minútu povaríme. Ihneď schladíme v ľadovej vode. Potom odstránime vrchnú šupku a bôb odložíme bokom.
Rozoto:
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu (cca 5 minút). Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a ešte minútu popražíme. Pridáme ryžu a pražíme kým na okrajoch nezosklovatie. Ryžu podlejeme vínom. Na miernom ohni varíme, miešame kým sa tekutina neabsorbuje. Podlejeme naberačkou vývaru a jemne osolíme. Ďalšiu naberačku pridáme až keď sa vývar absorbuje. Priebežne miešame. Postup opakujeme, kým nie je ryža uvarená. Rizoto odstavíme a do horúceho zamiešame šťavel. Na záver pridáme pripravený bôb, soľ, čierne korenie podľa chuti a ihneď podávame.





0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena