Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto


Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto 

Suroviny:

Cesto:
  •  200 g celozrnnej žitnej múky
  •  200 g polohrubej múky
  •   voda podľa potreby
  •   soľ
  •   olivový olej
  •   kurkuma
Náplň:
  •  300 g hlivy ustricovej
  •  2 lyžice olivového oleja 
  •  1 cibuľa
  •  50 ml brandy
  •   čierne korenie
  •   soľ
  •   rasca mletá
  •   petržlenová vňať
Kapustovo - bazalkove pesto:
  •  150 g kapustných listov
  •  60 g slnečnicové semienka
  •  40 g bazalky
  •  1 - 2 strúčiky cesnaku
  •   olivový olej
  •   soľ
  •   čierne korenie

Postup: 

Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu a lyžicu olivového oleja. Vypracujeme hladké cesto. Ja som ho pripravovala v pekárničke na chlieb. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.

Medzitým si pripravme suroviny na náplň. Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú hlivu a prudko opražíme. Pridáme mletú rascu, soľ a čierne korenie a brandy. Na miernom ohni necháme hlivu zmäknúť a odparíme prebytočnú tekutinu.
Odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Necháme vychladnúť.

Odležané cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.Na polovicu koliesok rozdelíme náplň. Okraje potrieme vodou a kolieska zlepíme. Ravioli uvaríme v osolenej vode. Po uvarení som ich pokvapkala cesnakom ochuteným olejom
.
Kapustovo - bazalkové pesto: 
Tmavšie kapustné listy zbavíme tvrdej hlúbikovej časti. Vo vriacej vode ich blanšírujeme 30-40 sekúnd. Vysušené kapustné listy, slnečnicové semienka a cesnak krátko mixujeme. Pridáme bazalku, niekoľko krát "pulzneme" a prilievame olivový olej podľa potreby. Pesto dochutíme soľou a čiernym korením. Inšpiráciu na pesto som našla TU.













 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena