Mango "brûlée" a banánové lievance


Mango brûlée a banánové lievance

Suroviny:

Lievance:
  •  3  banány
  •  1/4 hrnčeka pomarančovej šťavy
  •  2 lyžice hnedého cukru
  •  1 hrnček špaldovej celozrnnej hladkej múky
  •  1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  •  1/4 lyžičky prášoku do pečiva
  •   vanilka
  •   štipka soli
Mango brûlée:
  •  2 manga
  •   pomarančová šťava
  •  4 lyžice hnedého cukru

Postup:

Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy.

Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 1

Pridáme pomarančovú šťavu a cukor.Banány roztlačíme a všetko spolu premiešame.

Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 2

Pridáme múku, kypriaci prášok sódu bikarbónu, soľ a vanilku. Metličkou premiešame, kým sa suroviny nespoja.

Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 3

Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme a lyžicou rozložíme cesto na lievance. Lievance pečieme z oboch strán na miernom ohni do zlatohneda. Robila som maličké lievance, vyšlo mi 24ks.

Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 4

Mango pozdĺžne popri kôstke prekrojíme z oboch strán.

Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 5

Na každý kus manga lyžičkou nalejeme trochu pomarančovej šťavy a posypeme lyžicou hnedého cukru.

Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 6

Pečieme pod veľmi rozpáleným grilom, kým sa cukor neskaramelizuje do zlatohneda (u mňa 8 minút). Servírujeme teplé s citrónom, či limetkou. V receptoch na mango brûlée, ktoré som videla na internete je pomarančová šťava nahrádzaná napríklad rumom, citrónovou šťavou, prípadne sa mango posype len cukrom.

Mango brûlée a banánové lievance (fotorecept) - obrázok 7


 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena