Ľanovo - fazuľové guľky, hráškové pyré a cibuľový džem


Recept na guľky som odkukala TU. V pôvodnom recepte je aj sušené droždie (nie lahôdkové), ktoré malo dať guľkám lepšiu "puf puf" štruktúru. Základnú hmotu som teda rozdelila na polovice, do jednej pridala aj to droždie. Je ho veľa a v tomto recepte je podľa mňa naozaj zbytočne. Droždie by som už určite nepridávala.

Ľanovo - fazuľové guľky, hráškové pyré a cibuľový džem

Suroviny:

Guľky:
  • 1/4 hrnčeka múky z ľanových semienok
  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1(425g) konzerva červenej fazule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lyžička soli
  • lyžička čierneho korenia
  • lyžička údenej červenej papriky
  • lyžička sušeného ligurčeka
  • 2 lyžice lahôdkového droždia
Hráškové pyré:
  • 2 šalotky
  • lyžica oleja
  • 400 g mrazeného hrášku
  • 200 ml mandľového mlieka
  • soľ
  • mäta
Cibuľový džem:
  • 2 veľké cibule
  • olej
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 - 4 lyžice červeného vínneho octu 
  • soľ
  • čierne korenie

 Postup:

Guľky:
Všetky suroviny rozmixujeme. Tvoríme z nej guľky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji (skúsila som aj pečenie v rúre, no neosvedčilo sa).
Hráškové pyré:
Na oleji oprsžíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme hrášok, zalejeme mandľovým mliekom a varíme cca 8 minút. Odstavíme, pridáme mätu a rozmixujeme (ako máte radšej - na úplne hladký krém, alebo nechajte kúsky hrášku - tak to mam radšej ja). Na záver pyré osolíme a ihneď podávame.
Cibuľový džem:
Na oleji opražíme- skaramelizujeme na slabšom plameni cibuľu (nakrájanú na mesiačiky). Keď je hnedá pridáme k nej cukor a vínny ocot a spolu povaríme. Na záver ochutíme soľou a čiernym korením.



  • 1/4 cup BRM Flaxseed Meal
  • 1/2 cup BRM GF Rolled Oats
  • 1-15 oz can Chili Beans or Red Beans, drained
  • 1 tsp Chipotle Powder
  • 1 tsp Onion Powder
  • 1 tsp Garlic Powder
  • 1 tsp Salt
  • 1 tsp Black Pepper
  • 1/4 cup Instant Yeast
  • - See more at: http://blog.bobsredmill.com/gluten-free/carly-talks-gluten-free-seitan/#sthash.FtyEW5TF.dpuf
    Combine all ingredients in the bowl of a food processor and whirl until mostly smooth and tacky.  The flaxseed meal will make it a little gummy and sticky when it is processed enough. Let rest 5-7 minutes until it starts to swell if you’re cooking immediately, or refrigerate in a container at least double the size of the dough. Heat a pan with a little oil over medium heat.
    Dip a scoop or spoon in warm water before scooping the dough.
    Sear balls of the dough, slightly flattened for about 5 minutes per side and finish in the oven till mostly firm.  This makes a great GF meat alternative, perfect for veggie burgers (which usually have wheat in them) and can be easily tweaked for breakfast “sausage” or made less spicy.  Also, try searing and chopping up for nacho topping or tacos.
    - See more at: http://blog.bobsredmill.com/gluten-free/carly-talks-gluten-free-seitan/#sthash.yN0EGhK3.dpuf


  • 1/4 cup BRM Flaxseed Meal
  • 1/2 cup BRM GF Rolled Oats
  • 1-15 oz can Chili Beans or Red Beans, drained
  • 1 tsp Chipotle Powder
  • 1 tsp Onion Powder
  • 1 tsp Garlic Powder
  • 1 tsp Salt
  • 1 tsp Black Pepper
  • 1/4 cup Instant Yeast
  • - See more at: http://blog.bobsredmill.com/gluten-free/carly-talks-gluten-free-seitan/#sthash.FtyEW5TF.dpuf


  • 1/4 cup BRM Flaxseed Meal
  • 1/2 cup BRM GF Rolled Oats
  • 1-15 oz can Chili Beans or Red Beans, drained
  • 1 tsp Chipotle Powder
  • 1 tsp Onion Powder
  • 1 tsp Garlic Powder
  • 1 tsp Salt
  • 1 tsp Black Pepper
  • 1/4 cup Instant Yeast
  • - See more at: http://blog.bobsredmill.com/gluten-free/carly-talks-gluten-free-seitan/#sthash.FtyEW5TF.dpuf
    Combine all ingredients in the bowl of a food processor and whirl until mostly smooth and tacky.  The flaxseed meal will make it a little gummy and sticky when it is processed enough. Let rest 5-7 minutes until it starts to swell if you’re cooking immediately, or refrigerate in a container at least double the size of the dough. Heat a pan with a little oil over medium heat.
    Dip a scoop or spoon in warm water before scooping the dough.
    Sear balls of the dough, slightly flattened for about 5 minutes per side and finish in the oven till mostly firm.  This makes a great GF meat alternative, perfect for veggie burgers (which usually have wheat in them) and can be easily tweaked for breakfast “sausage” or made less spicy.  Also, try searing and chopping up for nacho topping or tacos.
    - See more at: http://blog.bobsredmill.com/gluten-free/carly-talks-gluten-free-seitan/#sthash.yN0EGhK3.dpuf




    0 komentárov:

    Zverejnenie komentára

    Používa službu Blogger.

    © Fazuľky, AllRightsReserved.

    Designed by ScreenWritersArena