Baklažán s fazuľovo - bazalkovým krémom


Baklažán s fazuľovo - bazalkovým krémom

Suroviny:
  •  1  baklažán
  •  2 hrste bielej suchej fazule
  •  1 strúčik cesnaku
  •   citrón
  •   olivový olej
  •   bazalka
  •   soľ
  •   čierne korenie
  •   bobkový list
 Postup:

Deň vopred si namočíme fazuľu. Potom ju opláchneme a uvaríme domäkka v osolenej vode s bobkovým listom.
Uvarenú fazuľu preložíme do mixéra, pridáme veľkú hrsť bazalkových listov, strúhanú citrónovú kôru, trochu citrónovej šťavy a cesnak. Rozmixujeme a postupne prilievame olej podľa potreby. Krém dochutíme soľou, čiernym korením pripadne pridáme ešte citrónovú šťavu.

Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, posolíme a necháme pol hodinu "vypotiť". Na panvici potretej olejom opečieme baklažánové kolieska z oboch strán. Servírujeme s fazuľovo - bazalkovým krémom.
Ja som jedlo pripravovala len pre seba. Spravila som len jeden - prvý maličký baklažán z babkinej úrody.

 Množstvo surovín preto neuvádzam. Pre presnejšie množstva surovín pridávam link na pôvodný recept.

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena