Tekvicový prívarok so zemiakovo - hubovými plackami


Tekvicový prívarok so zemiakovo - hubovými plackami
 
Suroviny:
Zemiakovo - hubové placky:
  •  5 zemiakov
  •  15 ks šampiňónov
  •  2 jarnej cibuľky
  •  2 - 3 lyžice oleja
  •   rasca drvená
  •   soľ
  •   čierne korenie
  •   petržlenová vňať
  •   cícerová múka
Tekvicový prívarok:
  •  1 stredne veľká tekvica
  •  1 cibuľa
  •  3 strúčiky cesnaku
  •   soľ
  •   čierne korenie
  •   muškátový oriešok
  •   citrónová šťava
 
Postup:
 
Zemiaky (odvážené - 480g) očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Po uvarení zľahka roztlačíme. Jarnú cibuľku speníme na 2 PL oleja, pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny (230g) a spolu opekáme cca 5 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou.
Pridáme zemiaky a krátko spolu prehrejeme. Odstavíme. Pridáme cícerovú múku, petržlenovú vňať a premiešame. Z hmoty tvarujeme placky. Obalíme strúhanke, rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme zvyšným olejom a upečieme v rozpálenej rúre do zlatohneda. Ja som použila funkciu gril. Placky som počas pečenia raz otočila.

Na tekvicový prívarok si očistíme cesnak a nakrájame cibuľu. Tekvicu ošúpeme a nastrúhame. Na oleji speníme cibuľu. Pridáme strúčik roztlačeného cesnaku a krátko opražíme. Pridáme strúhanú tekvicu, trochu vody a hrniec prikryjeme. Dusíme, kým sa tekvica nerozvarí. Ochutíme soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením.Niekoľko minút varíme odkryté, aby sa prebytočná tekutina odparila. Na záver pridáme podľa chuti zvyšný cesnak a citrónovú šťavu.

 

1 komentárov:

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena