Paprikovo - hubová nátierka na hrianky



Paprikovo - hubová nátierka na hrianky

Suroviny:
  •  500 g papriky
  •  750 g šampiňónov
  •  100 g hlivy ustricovej
  •  1 - 2 cibule
  •   petržlenová vňať
  •   soľ
  •   čierne korenie
  •  2 lyžice horčičných semienok
  •   olej
  •   chilli paprička
 Postup:

Papriku umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme semienok. Rozložíme na pekáč a pri teplote 200° C pečieme cca 30 minút. Horúcu papriku prikryjeme na 5 minút, aby sa sparila a dala ľahko ošúpať.
Veľkú cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a osmažíme na rozpálenom oleji. Hlivu a šampiňóny (pomer a druh húb môže byť rôzny) nakrájame na plátky a pridáme k cibuli. Na miernom ohni občas premiešame, kým huby nezhnednú a neodparí sa tekutina. Pridáme soľ a čierne korenie. Na záver pridáme k hubám petržlenovú vňať a odstavíme. Huby necháme vychladnúť. Do mažiara si dáme horčičné semienka
a rozdrvíme ich.
Ošúpanú papriku, huby a horčičné semienka preložíme do mixéra a rozmixujeme. Časť húb zvyknem pridať pred koncom mixovania aby boli v nátierke väčšie kusky. Ak máte radi pikantné, pridajte počas mixovania aj chilli papričku.

 

1 komentárov:

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena