Knedlíčky so zelerovou vňatou, hubami a špenátom


Knedlíčky so zelerovou vňaťou, hubami a špenátom


Suroviny:

Knedličky:
  • veľa, veľa zelerovej vňate
  • zemiaky uvarené v šupke (ja som robila zo štyroch menších)
  • hrubá múka
 Iné:
  • hliva ustricová
  • lesné huby sušené (aspoň pol hodinku namočené vo vode)!
  • špenát
  • vývar
  • rastlinná smotana
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať


Postup:

Zelerovú vňať blanšírujeme par sekúnd vo vriacej osolenej vode. Ihneď schladíme v ľadovej vode. Osušíme a nasekáme alebo rozmixujeme nadrobno. Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez lis a zmiešame so zelerovou vňaťou a hrubou múkou. Tu som pridávala postupne podľa potreby. Z cesta formujeme knedičky. Uvaríme ich vo vriacej osolenej vode. Vyberáme hneď ako vyplávajú na povrch.

Na panvici rozohrejeme olej , pridáme knedličky a opekáme ich, kým na niektorých miestach nechytia zlatohnedú farbu, pridáme nakrájanú hlivu a chvíľu spolu opekáme. Zalejeme vývarom a pridáme lesné huby. Keď sa omáčka trochu zredukuje pridáme pár lyžíc rastlinnej smotany. Ochutíme soľou a čiernym korením (použila som nesolený vývar). Odstavíme a ihneď pridáme špenát a premiešame. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.



3 komentárov:

  1. Akoby ich jedna mater mala ;-) Knedlíčky sú prekrásne a určite tak skvele aj chutia :-) Veľká inšpirácia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je zajímavý nápad! :) A vypadá to skvěle

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena