Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky


Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky

Suroviny: 

  •  1/4 hrnčeka kakaa
  •  1/4 hrnčeka kokosového oleja
  •  1/8 hrnčeka agávového sirupu
  •  1/4 hrnčeka arašidového masla alebo tahini
  •   vanilka


Postup:

Kokosový olej, kakao, vanilku, sirup a arašidové maslo dáme do misy a rozmiešame metličkou. Na arašidové čokoládky som použila arašidové maslo s kúskami arašidov.


Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 2

A tu je pripravená verzia s tahini, do ktorej som pridala lyžicu sirupu navyše.

Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 3

Premiešaním surovín vznikne hladká lesklá tekutá "čokoláda".

Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 4
Čokoládu nalejem do košíčkov či formičiek a odložíme do mrazničky, kde ich uchovávame až do konzumácie.
Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 5

Pri izbovej teplote sa čokoládky rýchlo topia. Na druhej strane sa príjemne rozplývajú na jazyku :) Ak kokosový olej v recepte vymeníme za kakaové maslo, nie je potrebné ich skladovať v mrazničke. Mne však viac chutia práve tie s kokosovým olejom. Použila som 3 druhy formičiek. Lízatková formička a papierové košíčky sa osvedčili. Pralinkovú silikónovú formu neodporúčam, kvôli horšej manipulácii - čokoládky sa v rukách rozpúšťajú. Hrnček, ktorý mi poslúžil ako odmerka mal 250ml.


Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 6

1 komentárov:

  1. To znie super zajtra to vyskúšam dúfam, že to budem môcť odporúčať ďalej:)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena