Tofu v jednoduchej omáčke

 
Tofu v jednoduchej omáčke 

Pre mňa jedno z najchutnejších tofu jedál.  

Suroviny:
  • 400 g tofu
  •  3 lyžice kukuričného škrobu
  •  1 lyžička mletého čierneho korenia
  •  250 ml zeleninového vývaru
  •  2 lyžice sójovej omáčky
  •  1 lyžička citrónovej šťavy
  •  1 lyžička paradajkového pretlaku ( kečup určite nie, úplne iná chuť)
  •  2 - 3 lyžičky tapiokovej múky
  •   olej
  •   soľ
Postup:

Tofu zaťažíme medzi papierovými utierkami. Necháme 30 minút stáť a potom nakrájame na rovnaké kúsky.
Kukuričnú múku zmiešame s čiernym korením a obalíme v nej nakrájané tofu. Na rozpálenom oleji vyprážame zo všetkých strán dochrumkava., ale naozaj dochrumkava. V omáčke ta kôrka "povolí".
Na omáčku si zmiešame vývar, sójovú omáčku a citrónovú šťavu. Pridáme paradajkový pretlak, prípadne dosolíme.Pridáme tapiokovú múku, rozmiešame a na miernom ohni povaríme do zhustnutia. Pred podávaním tofu  prelejeme omáčkou. Servírujeme s ryžou.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena