Šošovicové rolky so špenátom, medvedím cesnakom a hubami




Moje obľubené jedlo. Tentokrát pripravené v sezóne medvedieho cesnaku.

Šošovicové rolky so špenátom, medvedím cesnakom a hubami

Suroviny:
  •  300-400 g lístkového cesta
  •  100 g zelenej šošovice (puy)
  •  olej
  •  150 g šampiňónov, hlivy alebo iných húb.
  •  aspoň 100 g špenátu, medvedí cesnak ( tentokrát som dala 300g)
  •  1 menšia cibuľa
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  1 čili paprička
  •  petržlenová vňať
  •  soľ
  •  čierne korenie
  •  hráška, voda na potretie cesta 
  • sezamové semienka

Postup:

Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.
Cibuľu očistíme nakrájame na kocky a na malom množstve oleja popražíme. Pridáme nakrájaný cesnak a chilli papričku. Po dvoch minútach pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Necháme na miernom ohni kým huby nezmäknú. Pridáme špenát a medvedí cesnak. prehrejeme a pridáme uvarenú šošovicu. Krátko popražíme, odparíme prebytočnú tekutinu a odstavíme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čiernym korením.
Na potieranie cesta si spravíme cestíčko z hrášky a vody.
Použila som cesto ktoré bolo už rozdelené na 6 rovnakých štvorcových dielov. Na každý diel rozložíme náplň a cesto zrolujeme  Spoje a povrch potierame pripraveným cestíčkom. Posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C cca 20 minút.

Keď používam toto 300g cesto vždy mi trochu náplne ostane. Ale je taka dobrá, že ju hneď zjem len tak :)






4 komentárov:

  1. Suroviny nakúpené, šošovica uvarená, dnes pečiem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. perfis perfis perfis. takeho jedla do ruky su naj! :)Ak zozenieš vyskúsaj aj s filo cestom ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dakujem :) vyskusame aj si filo. obcas ho v obchode najdem...ozaj obcas :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena