Najjednoduchšia čokoládová pena


Recept, ktorý je snáď na každom druhom foodblogu. A má to svoj dôvod. Túto penu by mal povinne vyskúšať a hlavne ochutnať každý :)

Najjednoduchšia (a najlepšia) čokoládová pena


Suroviny (na 3 porcie v pohároch ako na fotkách):
  • 130g horkej  čokolády (všade sa síce píše, že treba použiť kvalitnú 70%, ale ja som padavka, mne chutí 53,8% od Callebauta)
  • 110g vody
  • 1-2 lyžičky likéru (ten tam ale vôbec nemusí byť, pena je lahodná aj bez, ja som dala pomarančový Cointreau, ale chuti sa medze nekladú)
A to je naozaj všetko. Tak dobre.. detail. Potrebujeme ešte ĽAD. Nezabudnúť vopred pripraviť :)

Postup:

Do menšej misy dáme ľad. Na ľad položíme ďalšiu, hlbšiu misu ( hlbšiu preto, aby sme po celej kuchyni neolizovali čokoládu).
Čokoládu, vodu a prípadne aj likér na miernom ohni roztopíme. Metličkou miešame aby sa všetko spojilo.
Prelejeme do hlbokej misy a ručným elektrickým šľahačom, alebo metličkou hneď šľaháme. Pena bude lesklá, zhustne. Kým je ešte "tvarovateľná" navrstvíme ju do pohárov.
Ak penu prešľaháte bude vraj taka drvivá. Vraj to chutí, ale nie je to už pena. Mne sa to ešte nestalo. Ale ak by náhodou, tak stačí hmotu ešte raz znovu zohriať - roztopiť a zopakovať chladenie a šľahanie.
 Pena do chladničky nemusí, dá a jesť prakticky hneď, ale pol hodinka - hodinka v chlade jej len prospeje  - dotuhne, zafixuje sa :)






5 komentárov:

  1. fiha, ak vravis povinne, tak nie je co riesit. ukladam tak ako nazarboncuk.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak tak. vyskusajte dievcata. a dajte vediet. som zvedava ci bude mat aj u Vas taky uspech.











    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena