Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi


Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi 

Suroviny:
  •  6 veľkých zemiakov
  •  1 baklažán
  •  250 g šampiňónov
  •  3 strúčiky cesnaku
  •   čili paprička
  •   rozmarín
  •   tymián
  •   saturejka
  •   oregáno
  •  2 lyžice strúhanky
  •  125 ml rastlinného jogurtu
  •   olej
  •   soľ
  •   čierne korenie
 Postup:

Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút.Upečené zemiaky prekrojíme na polovice a vyberieme vnútro. Odložíme bokom.
Počas pečenia zemiakov si pripravíme náplň. Umytý baklažán nakrájame na malé kocky, posolíme a necháme "vypotiť". Šampiňóny nakrájame na menšie kusy. Pripravíme si bylinky, chilli papričku a cesnak. Saturejku a oregáno nasekáme, tymián oberieme zo stoniek. Chilli papričku nadrobno nakrájame.
V panvici rozohrejeme olej, pridáme baklažán a krátko opražíme. K baklažánu pridáme šampiňóny,
chilli papričku, tymián, saturejku a oregáno. Spolu opekáme cca 5 minút. Osolíme a pridáme čierne korenie. Náplň zahustíme 2 zarovnanými lyžicami strúhanky. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pretlačený cesnak. Zmesou naplníme zemiakové šupky.
Vybraté stredy zemiakov zmiešame s "jogurtom", osolíme a navrstvíme na zemiaky. Na každý zemiak uložíme malú vetvičku rozmarínu.
V rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 20 minút, v závere rúru prepneme na gril.








0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena