Tofu cheesecake


 
Tofu cheesecake

Suroviny:

Cesto:
  •  1 hrnček ovsených vločiek
  •  1 hrnček mletých mandlí
  •  3 lyžice agávového sirupu
  •  3 lyžice oleja
Tofu krém:
  •  350 g hodvábneho tofu (pevné)
  •  1 lyžica tahini
  •  1  citrón
  •   vanilka
  •   štipka soli
  •  3 lyžice agávového sirupu
  •  1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
Citrusové želé:
  •  200 ml  citrusovej šťavy
  •  1/4 tyčinky agar agar
  •   agávový sirup
  •   ovocie


Postup:

Do mixéra dáme mandle, ovsené vločky a rozmixujeme. Postupne prilievame olej a agávový sirup.Vznikne nám "mrvenička", ktorú preložíme do malej tortovej formy (17cm) a popritláčame na dno. V rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 5-8 minút.

Pripravíme si suroviny na tofu krém.Tofu vysušíme - necháme ho chvíľu mierne zaťažené medzi papierovými obrúskami. Tofu, kukuričný škrob, tahini pastu, vanilku, soľ, 2 lyžice citrónovej šťavy, kôru z jedného citróna rozmixujeme na hladký krém a dochutíme agávovým sirupom podľa chuti (cca 3 -4 PL).
Krém navrstvíme na upečené cesto, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 25-35 minút. Necháme v chlade aspoň 3 - 4 hodiny.
Agar necháme 30 minút ponorený citrusovej šťave. Potom na miernom ohni povaríme, kým sa agar nerozpustí. Prípadne dosladíme agávovým sirupom.
Na tofu krém môžeme poukladať ovocie, ja som mala kiwi. Želé necháme mierne vychladnúť a nalejeme na upečený tofu cheesecake. Necháme v chlade ďalšiu hodinu.
Inšpiráciu na tofu krém som našla tu.  






 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena