Listový šalát s cícerom a avokádom a pečenými hubami

Listový šalát s cícerom a avokádom a pečenými hubami 

Suroviny:
  •   mix šalátových listov
  •  1 avokádo
  •  1  menšia červená cibuľa
  •  400 g cíceru (z konzervy alebo uvarený)
  •  6 velikánskych šampiňónov alebo 3 portobella
  •   soľ
Marináda na huby:
  •  1 lyžica olivového oleja
  •  1/2 hrnček bieleho suchého vína
  •  3 lyžice sójovej omáčky
  •  2 lyžice balzamikového octu
  •  2 strúčiky cesnaku
  •   čierne korenie
Zálievka na šalát:
  •  1/5 hrnček dijonskej horčice
  •  3 lyžice oleja z hroznových jadierok
  •  1/5 hrnček červeného vínneho octu
  •  2 lyžice javorového sirupu



Postup:

Marinádu na huby pripravíme zmiešaním vína, oleja, sójovej omáčky, balzamikového octu a najemno nakrájaného, či roztlačeného cesnaku. Pridáme čerstvo zomleté čierne korenie. Klobúčiky húb otočíme "dole hlavou", zalejeme pripravenou marinádou a necháme marinovať 20 minút. Potom nádobu prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 30minút. Alobal odstránime, huby otočíme a pečieme ďalších 10 -15 minút. Po upečení nakrájame na hrubšie plátky a jemne osolíme.
Šalátové listy umyjeme a osušíme. Pridáme cícer, avokádo a cibuľu nakrájané na tenké plátky - mesiačiky. Zľahka premiešame. Zálievku pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
Tesne pred podávaním šalát prelejeme zálievkou a pridáme nakrájané huby.

Recept je z knihy Veganomicon od Isa Chandra Moskowitz a Terry Hope Romero







2 komentárov:

  1. nějaký z tvých receptů nesmí chybět: http://zrzunka.blogspot.cz/2013/04/dinnervecere.html
    máš boží blog!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Kamca :) Sutaž? juuuuj ... a to som si uz vravela, ze nesmiem sutazit :)))

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena