Koláčiky s karamelovo - kakaovým krémom


Koláčiky s karamelovo - kakaovým krémom

Suroviny (12 ks):

Tortičky:
  •  1 hrnček rastlinného mlieka
  •  1 lyžička jablčného octu
  •  1/3 hrnčeka oleja
  •  3/4 hrnčeka cukru
  •  2 lyžičky vanilkového extraktu
  •  1 hrnček hladkej múky (+3 lyžice)
  •  1/3 hrnčeka kakaa
  •  1/2 lyžičky pášku do pečiva
  •  3/4 lyžičky sódy bikarbóny
  •  1/4 KL soli
Karamelový a kakaový krém:
  •  250 g cukru
  •  200 ml mandľovej smotany
  •  250 g rastlinný tuku (Alsan) 
  •  1/4 lyžičky soli
  •  4 lyžice kakaa

Postup:

Do misy nalejeme rastlinné mlieko a pridáme jablčný ocot. Metličkou rozmiešame a necháme stáť 5 minút.
Medzitým si zmiešame cukor, kakao, soľ, sódu, prášok do pečiva a múku (v pôvodnom recepte je uvedený 1 hrnček múky, mne sa zdalo cesto riedke preto som pridala ešte 3PL navyše).
K sójovému mlieku s octom pridáme olej a vanilkový extrakt. Metličkou rozmiešame. K tekutine postupne sypeme premiešané sypké suroviny. Cesto nalejeme do muffinkových formičiek a v rúre vyhriatej na 180° C pečieme 25 minút.
Recept je z tejto stránky
Používala som hrnček - 240ml.

Na karamelový krém som použila cukor, tuk a mandľovu smotanu. Cukor v hrnci upálime na karamel. Za stáleho miešania pridáme 2 lyžice masla. Postupne po troche pridávame mandľovú smotanu a soľ. Stále miešame. Keď sa všetko spojí, odstavíme. Karamelový základ necháme vychladnúť. Vychladnutý vyšľaháme so zvyšným maslom izbovej teploty.
Polovicu krému odoberieme a pridáme 4 lyžice kakaa. Vyšľaháme.
Krémy dáme do cukrárenských vrecúšok bez zdobiacej špičky. Vložíme ich do väčšieho vrecúška s hviezdicovou špičkou. Tortičky ozdobíme krémom.

Tie čoko ozdôbky na fotke nie sú vegan. Koláčiky som piekla ešte v mojom vegetariánskom období.



0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena