Tofu v pomarančovej omáčke

 

Tofu v pomarančovej omáčke 

Suroviny:
  •  400 g tofu
  •  sezamový olej
  •   hrsť zelených fazuľkových alebo hráškových strúčikov
  •  1/3 hrnčeka pomarančovej šťavy
  •  1/3 hrnčeka sójovej omáčky
  •  2 - 3 lyžice trstinového cukru
  •  4 strúčiky cesnaku
  •  1 jarná cibuľka 
  •  2 lyžice ryžového octu
  •   zázvor
  •  1 - 2 lyžice kukuričného škrobu
  •   soľ
  •   čierne korenie
  •   sezamové semienka


Postup:

Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky.  
V panvici rozohrejeme trochu sezamového oleja a tofu opražíme zo všetkých strán. Keď začne hnednúť pridáme hrsť pokrájaných fazuľových (hráškových) strúčikov. Po 3 - 4 minútach odstavíme.
V menšom hrnci zmiešame pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, cukor a ryžový ocot. Do hrnca ešte pridáme strúhaný zázvor, najemno nakrájaný cesnak a jarnú cibuľku. Omáčku krátko povaríme. Na záver ju zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným v malom množstve vody.
Omáčku prelejeme do panvice k tofu a spolu krátko prehrejeme. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Tofu servírujeme posypané nasucho praženými sezamovými semienkami. Ako prílohu sme mali ryžu.

 Recept som nasla tu.
 




 

2 komentárov:

  1. Super, toto vyskusam niekedy s paneerom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ak mate radi take sladko-slane, tak bude urcite chutit :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena