Seitanové "španielské vtáčiky"


Seitanové "španielské vtáčiky"

Suroviny:

Seitan: 

  • 2 hrnčeky pšeničného lepku (prášok)         
  • 3  strúčiky cesnaku
  •  3/4 hrnčeka uvarenej červenej fazule
  • 1 a 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • 1/3 hrnčeka lahôdkového droždia
  • 1 lyžička sušeného ligurčeka
  • 1 lyžička mletej červenej papriky  
  • soľ
  • čierne korenie
    Náplň:
  • 4 sójové párky
  • kyslé uhorky
  • 200 g tofu 
  • 1 lyžička čiernej soli
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • horčica (dala som ju tam, ale nabudúce už určite nedám)
  • čierne korenie  
 Omáčka: 
  • olej
  • 1 veľká cibuľa
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžička arowrootu
  • 1-2 lyžička mletej červenej papriky 
  • šťava z kyslých uhoriek
  • soľ
  • čierne korenie

Postup: 

Tofu najemno nastrúhame a zmiešame s čiernou soľou (dodá vajíčkovú chuť) a kurkumou. 


Párky rozdelme na polovice a potom pozdlžne. Pripravíme si uhorky a horčicu.



Pripravíme si suroviny na seitan. Základ je pripravený podľa tohto receptu.


   Cesnak, fazuľu, olej, sójovú omáčku, papriku a ligurček spolu rozmixujeme. Postupne pridávamé vývar.


Lepok, lahôdkové droždie soľ (opatrne ak mate slaný vývar) a čierne korenie premiešame. K lepku prilejeme rozmixovanú fazuľovo - vývarovú tekutinu. Vypracujeme cesto- seitan. Rozdelíme ho na 16 častí.


Každý kúsok rozvaľkáme, potrieme horčicou (mne nakoniec chuť horčice v tomto jedle prekážala) a posypeme čiernym korením. Na kraj uložme uhorku, párok, a trochu stlačeného strúhaného tofu. Ak by som mala viac tofu, dala by som aj hranolček z bieleho tofu (akože bielok).




Zrolujeme a pevne zabalíme do alobalu. Skúšala som aj väčšie rolky z osminy lepku, ale viac sa mi páčia menšie šestnástinové.




Pečieme v rúre vyhriatej na 180° C cca 40 minút. počas pečenia 2-3 krát otočíme. Po upečení vybalíme.




Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji.





Pridáme seitanové rolky a opražíme ich kým cibuľa nezozlatne.




 Do panvice prilejeme vývar a rolky povaríme cca 10-15 minút.




Rolky vyberieme a do omáčky pridáme všetko čo sa zvýšilo z náplne - tofu, trochu nastrúhaných uhoriek... Mne sa zvýšila aj polovica párku, keďže som skúšala aj  väčšie rolky. Povarme 2-3 minúty.




Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom (to sa síce v receptoch na španielske vtáčiky nerobí, ale..), zahustíme arowrootom rozmiešaným v 1/2 hrnčeku vody spolu s mletou paprikou. Krátko povaríme, dochutíme soľou, čiernym korením, uhorkovou šťavou, pridáme rolky a ešte krátko prehrejeme.
Podávame s ryžou.



  

    8 komentárov:

    1. Zirafninka ma blog! to je super!!! :)

      OdpovedaťOdstrániť
    2. Jeej :)Hned prve tri komentare od mojich najoblubenejších blogeriek :)Dakujem :)

      OdpovedaťOdstrániť
    3. Mohla som? :) http://foodblogy.cz/d/fazulky

      OdpovedaťOdstrániť
    4. tyjo, ještě že existuje veganská DIY kuchařka, jinak bych tenhle skvělý blog nenašla..jsou tady skvělé recepty ;)

      OdpovedaťOdstrániť
    5. Dakujem Natly. Som rada, ze sa Ti blog paci :)

      OdpovedaťOdstrániť

    Používa službu Blogger.

    © Fazuľky, AllRightsReserved.

    Designed by ScreenWritersArena