Mrkvový koláč



Mrkvový koláč


Suroviny:

Cesto:
  •  250 g pšeničnej celozrnnej múky
  •  1 lyžička soli
  •  2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
  •  60 ml olivového oleja
  •  120 ml vody
Náplň:
  •  200 ml rastlinnej smotany
  •  70 g rastlinného syra (dala som veganline)
  •  2 lyžice cícerovej múky
  •  2 lyžice sušenej cibule
  •   petržlenová vňať
  •   soľ
  •  čierne korenie
  •   mrkva
  •   olej
  •   agávový sirup

Postup:
Cesto: Múku, soľ a bylinky dáme do mixéra a počas mixovania prilievame tekutiny. Po chvíľke sa suroviny spoja. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke. Preložíme do formy, vidličkou popicháme a v rúre vyhriatej na 180°C predpečieme cca 10 - 15 minút. Zo zvyškov cesta som vykrojila mrkvičky na ozdobu koláča.
Mrkvu (ja som použila 6 malých, ale na koláč som nakoniec použila len cca polovicu) očistíme a nakrájame na krúžky. Na malom množstve oleja mrkvu krátko popražme. Pridáme agávový sirup a soľ a opekáme kým mrkva trochu nezmäkne. Odstavme a necháme vychladnúť.
Rastlinnú smotanu zmiešame s cícerovou múkou. Pridáme strúhaný syr, sušenú cibuľu, vňať a ochutme soľou a čiernym korením.
Zmes nalejeme na predpečené cesto, na vrch koláča uložíme mrkvu a koláč upečieme vo vyhriatej rúre (cca 30 - 40 minút).




0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena