Mrkvové karí


Mrkvové karí

Inšpirovala som sa týmto receptom. Petržlen som doma nemala a tak vzniklo čisto mrkvové karí. Použila som oranžovú a žltú mrkvu.

Suroviny:
  •  6 - 7 mrkiev
  •  1  červená cibuľa
  •  1  čili paprička zelená
  •  1/2 lyžičky horčičných semienok tmavých
  •  1/4 lyžičky senovky gréckej - semienka
  •  1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
  •  3 lyžičky zeleného kari korenia
  •  1 hrnček kokosového mlieka
  •   koriandrová vňať
  •   olej
  •   soľ

Postup: 

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, cibuľu a čili papričku nakrájame nadrobno.
Na malom množstve krátko opražíme horčičné semienka a semienka senovky gréckej. Pridáme čili papričku a 1 KL zeleného kari korenia (Zloženie: koriander, kurkuma, čierne korenie, cesnak, horčica, senovka, jedlá soľ, fenikel). Pridáme cesnakovo zázvorovú pastu a opeť krátko opražíme. Pridáme cibuľu a 2-3 minúty pražíme. Pridáme cibuľu a 2-3 minúty pražíme. Prilejeme kokosové mlieko, 2 lyžičky zeleného kari korenia a povaríme kým mrkva nezmäkne a omáčka nezhustne.
Ku karí sme mali nenormálne chutne placky z mungo fazuliek Pesarattu. Recept nájdete na blogu Recepty z Indie.









0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena