Koriandrová omáčka k pečeným zemiakom


 Koriandrová omáčka k pečeným zemiakom

Suroviny:
  •  4 -5 hrste koriandrovej vňate
  •  3 - 4 strúčiky cesnaku
  •  1/2 lyžičky rasce (dala som našu, nabudúce skúsim rímsku)
  •  1 lyžička soli
  •  olivový olej
  •  4 - 5 lyžíc vody
  •   ocot (vínny, jablčný...)
 Postup:



Do mixéra dáme koriandrové lístky, soľ, rascu, cesnak, vodu a trochu olivového oleja. Mixujeme a postupne prilievame podľa potreby olivový olej, kým nemá omáčka krémovú konzistenciu. Na záver omáčku dochutíme trochou octu. Omáčku uložíme v uzavretej nádobe do chladu. Servírujeme s horúcimi pečenými zemiakmi. Obmenou môže byť napr. petržlenovo - koriandrová omáčka. My sme skúsili rozmixovať tieto bylinky v pomere 50:50. Chutila výborne.









 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena