Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke



Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke

Suroviny :

Kapustové guľky:

  •  100 g šampiňónov
  •  600 g strúhanej kapusty
  •  2 jarné cibuľky 
  •  zázvor
  •  5 strúčikov cesnaku
  •  1/3 hrnčeka kukuričného škrobu
  •  1 hrnček cícerovej múky
  •   soľ
  •   čierne korenie
  •   čili 
  •   olej na vyprážanie

Omáčka:
  •  4 lyžice arašidovýého oleja
  •  5 strúčikov cesnaku
  •  2  jarné cibuľky
  •  250 g šampiňónov
  •  2 hrnčeky zeleninového vývaru
  •  4 lyžice sójovej omáčky
  •   čili 
  •   čierne korenie
  •   soľ
  •  1 - 2 lyžice kukuričného škrobu
  •  1/2 hrnčeka vody

Postup:

Guľky:
Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot. Pripravíme si jarnú cibuľku, cesnak, zázvor a šampiňóny. Vložíme ich naraz do mixéra a nasekáme na menšie kúsky.
Pridáme k strúhanej kapuste. Ďalej budeme potrebovať soľ, chilli, čierne korenie, kukuričný škrob a cícerovú múku. Tieto suroviny zmiešame s kapustovo - hubovou hmotou.n Vznikne nám cestíčko, z ktorého budeme tvarovať guľky. Nezľaknite sa, že cestíčko je redšie než napr. fašírková hmota. Po vytvarovaní guľka trochu "sadá", preto ich tvarujeme až tesne pred tepelnou úpravou.
Guľky vyprážame ponorené v dobre rozohriatom oleji. Ideálna by bola fritéza, ale mne poslúžil užší hrniec - vyššia hladina oleja. Z uvedeného množstva mi vyšlo 20ks.

Omáčka:Cesnak nadrobno nasekáme a na oleji minútku opražíme. Jarnú cibuľku a šampiňóny nasekáme nadrobno
a pridáme k cesnaku. Keď sú šampiňóny celkom mäkké, prilejeme sójovú omáčku a vývar. Dochutíme chilli, čiernym korením, prípadne soľou.Omáčku zahustíme kukuričným škrobom premiešaným s vodou. Krátko povaríme a odstavíme. Do hotovej omáčky vložíme kapustové guľky.

Podávame s ryžou. Inšpiráciou mi bol tento recept.




0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena